Hoe werkt het als een ander in je auto schade rijdt?

 In Autoverzekering

Hoe werkt het als een ander in je auto schade rijdt?

Het komt wel eens voor dat een ander, bijvoorbeeld je buurman of een vriend in je auto rijdt. Wat gebeurdt er met je verzekering als een schade wordt gereden?

WA-Verzekerd

Als je alleen WA verzekerd bent en je hebt alleen schade aan je eigen auto dan is het aan jullie onderling om de schade te regelen. Dit heeft geen gevolgen voor de verzekering maar dit is ook niet verzekerd onder een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

Heb je ook schade veroorzaakt aan een derde en is de bestuurder schuldig? Dan zal dit ten laste komen van je verzekering. Het eventuele verlies van no-claim kunnen jullie onderling compenseren. Dit is niet verzekerd.

Allrisk verzekerd

Ben je allrisk (WA + Casco) dan wordt de schade aan je eigen voertuig vergoed door de verzekeringsmaatschappij. De eventuele schade aan de tegenpartij wordt vergoed uit de WA Dekking. Het is aan jullie onderling om het no-claim verlies te compenseren.

Conclusie

Leen je je auto uit aan een ander? Denk dan goed na over de risico’s bij een eventuele schade zodat je niet voor een verrassing komt te staan!

Recent Posts