Hypotheek voor zzp en ondernemer

 In Hypotheken

Hypotheek voor zzp en ondernemer

Ook als zzp’er of ondernemer kun je bij ons terecht voor een hypotheek. Wat je mogelijkheden zijn, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Ons advies: laat je goed adviseren. Wij willen graag met je meedenken en je een goed advies geven!

Zzp’er

Als zzp’er of zelfstandig ondernemer met personeel heb je vaak te maken met wisselende inkomsten. Voor het berekenen van je hypotheekbedrag kijken we niet alleen naar je behaalde resultaten, maar ook naar je prognose voor de toekomst.

Langer dan drie jaar ondernemer
Werk je al langer dan drie jaar voor jezelf? Dan kijken we voor het berekenen van je hypotheek naar je gemiddelde resultaat of winstaandeel over de afgelopen drie kalenderjaren. Als je het laatste jaar minder hebt verdiend, dan gaan we uit van je inkomen in het afgelopen jaar.

Eigenaar van een bv

Ben je eigenaar of directeur-grootaandeelhouder van een Nederlandse bv? Ook dan kan je in aanmerking komen voor een hypotheek. We bepalen je inkomen aan de hand van je gemiddelde salaris en winst in de afgelopen drie jaren. Je toetsinkomen mag niet hoger zijn dan het salaris en de winst of verlies in het laatste kalenderjaar.

Meer lezen? Hier lees je er meer over.

Recent Posts