Welke autoverzekering voor u het beste is,

hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Wilt u graag advies?

Er zijn in Nederland verschillende manieren om uw auto te verzekeren. Bij ons zijn er drie soorten verzekeringen voor auto’s mogelijk:

  • De WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid). Deze ‘basis’ autoverzekering is verplicht in Nederland. Met een WA-autoverzekering is schade die u met uw voertuig toebrengt aan anderen verzekerd. Beschadigingen aan uw eigen bezittingen worden niet gedekt door een WA-verzekering voor auto’s.

 

  • De WA Beperkt Cascoverzekering. Hiermee is uw auto WA verzekerd én bent u verzekerd tegen ruitschade, diefstal(schade), brand en aan schade door weersomstandigheden zoals hagelschade.

 

  • WA volledig Casco autoverzekering. Als u kiest voor een volledig Cascoverzekering krijgt u de meest uitgebreide dekking. Hiermee wordt vrijwel alle schade aan uw auto vergoed of die nu is veroorzaakt door uzelf of door externe factoren. Deze autoverzekering staat ook wel bekend als een all-risk autoverzekering.

Dit kunt u ook verzekeren

Schadeverzekering inzittenden

Met een schadeverzekering voor inzittenden verzekert u zich tegen de schade die de bestuurder of passagiers van de auto oplopen door een ongeluk. Hierbij heeft u dekking voor materiële schades en  schades door letsel of ingeval van overlijden. Er kan vaak gekozen worden voor een verzekerd bedrag van € 500.000 of € 100.000,-.

Bonusbeschermer

Wanneer u een schuldschade rijdt heeft dit invloed op uw bonus-maluskorting. Met een bonusbeschermer kunt eenmaal per jaar een schuldschade rijden zonder terugval te hebben in premie. U blijft dan dezelfde premie betalen, wel vallen achter de schermen u schadevrije jaren terug.

Aankoopwaarde-regeling

Bij een total loss schade krijgt u de dagwaarde vergoedt van het voertuig. Indien u dit wenst kunt u de auto tegen drie jaar aanschafwaarde verzekeren. Bij een total loss schade in de eerste drie jaar wordt het volledige aankoopbedrag vergoedt. Gelden wel enkele voorwaarden.

Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

U krijgt rechtshulp om verkeersschade te verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt. Verder helpen wij u als u voor de rechter moet komen of als de politie uw rijbewijs of auto in beslag neemt.