Autoverzekeringen 10 procent duurder

 In Geen categorie

Het afgelopen jaar zijn de premies van autoverzekeringen met gemiddeld 10% gestegen en ook dit jaar zullen de premies weer stijgen.

Is geconstateerd na onderzoek. Volgens het onderzoek geldt De premiestijging geldt voor alle dekkingen. “Uit ons onderzoek naar de premieveranderingen van afgelopen jaar constateren we dat alle autoverzekeringen duurder zijn geworden. De premies van WA-verzekeringen zijn het hardst gestegen. Als je een WA-verzekering hebt, ga je komend jaar ongeveer 13% meer betalen. Met een WA beperkt casco kun je rekenen op een premiestijging van 10%. De WA volledig casco verzekeringen zijn het minst hard gestegen: gemiddeld met 8%. Dit betekent dat je op jaarbasis zomaar 56 euro meer betaalt.”

Meer verkeersongelukken

De stijgende premies zijn volgens  onderzoek het gevolg van het toenemende aantal verkeersongelukken, met name veroorzaakt door het gebruik van de telefoon achter het stuur. “Hoewel dit wettelijk verboden is, kunnen veel bestuurders hun telefoon toch niet weerstaan. De schades zorgen voor hoge claims bij verzekeraars, waardoor zij met hoge kosten zitten. Deze kosten zie je als verzekerde terug in je stijgende premie.”

Recent Posts