Op reis… Welke dekking biedt de Nh1816 doorlopende reisverzekering bij code oranje of rood?

 In Reisverzekering

(LET OP: Bericht vanuit NH1816)

Onze Rijksoverheid geeft het dringende advies om alleen naar landen met een groen of geel reisadvies te reizen. Kijk voor veelgestelde vragen hier.

Wil je een vakantie boeken? Weet dan goed waarvoor je verzekerd bent met onze doorlopende reisverzekering en aanvullende annuleringsdekking. Bijvoorbeeld als het reisadvies vlak voor óf tijdens jouw reis verandert naar code oranje of rood. Lees onderstaande scenario’s.

Scenario 1. Vlak vóór vertrek wordt het reisadvies voor jouw bestemming aangepast van code groen of geel naar code oranje of rood

 1. Je besluit dat je niet meer op reis wilt gaan
  Let op: annuleer de reis nooit zelf, als deze niet door kan gaan door de coronabeperkingen. Wij bieden in dit scenario geen vergoeding voor annuleringskosten. Ons advies: ga vóór vertrek in overleg met de reisorganisatie over een best passende oplossing. Misschien is het mogelijk de reis naar een later moment om te boeken.
 2. Je besluit alsnog naar dit land af te reizen
  Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt het sterk af om op vakantie te gaan naar landen waarvoor een negatief reisadvies geldt, met code oranje of rood.Ga je alsnog op reis? Dan biedt onze aanvullende dekking ‘Annuleringsverzekering F5’ op de Nh1816 reisverzekering géén dekking bij voortijdig afbreken van de reis, gerelateerd aan het coronavirus. Wij bieden ook geen vergoeding voor extra kosten voor:
 • in quarantaine blijven en/of langer verblijven op jouw bestemming (bijvoorbeeld als het land plotseling in algehele lockdown gaat);
 • eerder terugkeren naar Nederland;
 • niet genoten (gebruikte) vakantiedagen.

De reguliere dekking op onze Nh1816 doorlopende reisverzekering blijft verder wél ongewijzigd van kracht. Repatriëring (noodzakelijke terugkeer naar Nederland vanwege ziekte, letsel of overlijden) valt hier standaard onder.

Let op: de aanvullende dekking ‘Medische kosten’ is alléén geldig als je ook verzekerd bent bij een zorgverzekeraar, die dekking geeft voor de primaire zorgkosten in het buitenland.

Scenario 2. Terwijl je op reis bent in een land waarvoor het reisadvies code groen of geel van kracht was, geldt plotseling code oranje of rood

 1. Je besluit de reis eerder te beëindigen
  Wij bieden géén vergoeding voor de kosten om eerder terug te keren naar Nederland.Wij bieden wél een (pro rata) vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op de annuleringsdekking (F5). We bieden tot maximaal € 1.500,–* per verzekerde, per reis, voor elke niet genoten (ongebruikte) reisdag met een maximum van 40 dagen. Deze vergoeding geldt alleen voor vooraf geboekte en betaalde onderdelen van de reis, niet voor onderdelen die tijdens de reis zijn geboekt.*Je kunt dit bedrag, voor jouw vertrek, tegen betaling van extra premie laten aanpassen van € 1.500,- naar € 2.500,-.
 2. Je besluit op jouw bestemming te blijven
  De dekking op onze Nh1816 doorlopende reisverzekering blijft ongewijzigd van kracht. Repatriëring (noodzakelijke terugkeer naar Nederland vanwege ziekte, letsel of overlijden) valt hier standaard onder.Let op: de aanvullende dekking ‘Medische kosten’ is alléén geldig als je ook verzekerd bent bij een zorgverzekeraar, die dekking geeft voor de primaire zorgkosten in het buitenland.
 3. Je besluit op jouw bestemming te blijven, maar vervolgens gaat het land plotseling in algehele lockdown
  Wij bieden géén vergoeding voor extra kosten voor:
 • in quarantaine blijven en/of langer verblijven op jouw vakantiebestemming;
 • eerder terugkeren naar Nederland.

Tips

 • Houd het actuele reisadvies goed in de gaten
  Op Nederlandwereldwijd.nl zie je welk reisadvies geldt voor jouw bestemming. Je vindt hier ook of het verplicht is om voor vertrek een coronatest te doen. En of je in thuisquarantaine moet als je weer terug bent in Nederland
 • Download de Reisapp van de Rijksoverheid
  Met deze app heb je altijd actuele informatie bij de hand. Bijvoorbeeld als het reisadvies verandert of als er nieuwe maatregelen gelden voor jouw reisbestemming.
 • Lees wat je kunt doen bij twijfels over jouw geboekte reis
  Ons advies is om jouw reis nooit zelf te annuleren. In dit blog vertellen we wat je wél kunt doen.

 

Recent Posts